Pasak ministerijos, teikiami įstatymo projekto pakeitimai yra svarbūs sklandesniam elektros rinkos liberalizavimo antram etapui, kurio metu iki šių metų pabaigos nepriklausomą tiekėją turės pasirinkti apie 747 tūkst. vartotojų.

Anot institucijos, 2020 metais pasibaigęs liberalizavimo pirmasis etapas parodė, kad vartotojams ir nepriklausomiems elektros tiekėjams reikalingas ilgesnis laikotarpis sutarčių sudarymui, t. y. reikalinga, kad būtų galima išdėstyti sutarčių sudarymo srautą per ilgesnį laikotarpį.

Ministerija siūlo įtvirtinti nuostatas dėl teisės sudaryti kintamosios elektros energijos kainos sutartį, sudaryti teisines prielaidas ir sąlygas buitiniams vartotojams ir mažoms įmonėms be papildomo mokėjimo naudotis nepriklausomų tiekėjų pasiūlymų palyginimo priemone.

Taip pat įstatymo projektu siūlomi pakeitimai, kuriais siekiama užtikrinti sklandesnį jau vykstančio mažmeninės elektros energijos tiekimo namų ūkiams rinkos liberalizavimo procesą. Siūloma antrojo ir trečiojo etapų vartotojų duomenis atverti ir atitinkamai juos informuoti ne atskirais liberalizavimo etapais, o vienu metu.

Pasak ministerijos, biudžetų ir kitų valstybės įsteigtų fondų lėšų projekto įgyvendinimas nepareikalaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)