„Komisija yra gavusi kreipimąsi, tačiau Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymas nenumato pakartotinio sandorių atitikties nacionalinio saugumo interesams įvertinimo, taip pat nenumato, kad sandorių įvertinimą komisijoje gali inicijuoti pirkimo konkurso rezultatais nepatenkinti subjektai“, – komentare Eltai nurodė Vyriausybės kanceliarija.

Vyriausybės kanceliarija taip pat teigia, kad kiekvieno sandorio patikrą dėl jo atitikties nacionalinio saugumo interesams komisija atlieka laikydamasi teisės aktų.

„Konkurso procedūras vykdo „Amber Grid“, ir komisija, kaip žinoma, neturi teisės kištis į konkurso organizavimo procedūras“, – teigiama komentare.

„MT Group“ ir „Rafako S.A.“ konsorciumas penktadienį kreipėsi į Vyriausybę ir Vyriausybės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisiją, kad būtų peržiūrėta išvada dėl GIPL statybos konkurso nugalėtojų – jungtinės veiklos partnerių „Alvora“ ir „Šiaulių dujotiekio statyba“ – bei jų atitiktis nacionaliniam saugumui.

Jų teigimu, kad antrinės „Alvora“ įmonės Rusijoje ir Baltarusijoje atliko naftotiekių, dujotiekių, elektrinės statybos ar remonto darbus bei kitus didelės vertės valstybinius užsakymus.

Tuo metu inžinerinių tinklų įmonė KRS pirmadienį kreipėsi į Vyriausybės strateginių įmonių sandorius tikrinančią komisiją ir bendrovę „Amber Grid“ prašydama pateikti informaciją dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie „Amber Grid“ Vyriausybei pateiktą tvirtinti atnaujintą saugumo planą.

KRS ir Baltarusijos įmonės „Beltruboprovodstroj“ konsorciumas magistralinio dujotiekio į Lenkiją statybos konkurse pasiūlė mažiausią kainą – 74,9 mln. eurų be PVM, tačiau buvo pašalintas dėl grėsmių nacionaliniam saugumui. Jų teigimu, konkurso dalyviams gali būti taikomi dvigubi standartai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)