„Pritariam, pritariam, bus priimta (trečiadienį – DELFI)“ – pirmadienį po pasitarimo žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.

Siūlomose pataisose taip pat numatyta, kad šilumos ir karšto vandens tiekėjų bei pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojų informacija apie veiklos sąnaudas, sistemų eksploatavimą, modernizavimą, plėtrą, investicijas į sistemos plėtrą, kainų ir tarifų struktūrą, paslaugų teikimo sąlygas yra vieša.

Pagal sumanymą, savo finansines ataskaitas šilumos ir karšto vandens tiekėjai savo tinklalapyje turėtų pateikti iki gegužės.

DELFI primena, kad vasarą pateiktoje Vilniaus miesto savivaldybės kontrolieriaus Šarūno Skučo ataskaitoje tvirtinta, kad „Vilniaus energija“ vengė pateikti dokumentus.
Kontrolieriaus teigimu, iš šilumos tinklų ir „Vilniaus energijos“ jis negavęs prašytų finansinių ataskaitų, įsigyto ilgalaikio turto (investicijų) kainą patvirtinančių dokumentų kopijų.

Tuo metu „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas tvirtino, kad dokumentai yra prieinami.

„Visuose mazuto pirkimuose dalyvavo savivaldybės atstovas. Finansinė atskaitomybė yra vieša, jūs galite nueiti į registrą (Registrų centrą – DELFI) ir pasižiūrėti“, – anksčiau DELFI sakė jis tačiau pripažįstama, kad nuomos sutartyje numatytas konkretus sąrašas, kas yra konfidencialu.

„Vilniaus energija“ priklauso tarptautiniam koncernui „Dalkia“. Su ja siejamas vienas didžiausių Lietuvos verslo koncernų ICOR (buvusi „Rubicon group“). „Vilniaus energijos“ valdybai priklauso vienas ICOR akcininkų Andrius Janukonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją