Internete išviešinti devynių iš dešimties verslo grupės akcininkų duomenys.

Iš atskleistų duomenų taip pat galima matyti, kad šių verslininkų amžius svyruoja nuo 34 iki 45 metų. Jauniausias iš šios grupės yra Vladas Numavičius, vyriausias - Renatas Vaitkevičius.

VP grupę sudaro dešimt akcininkų: broliai Nerijus, Julius ir Vladas Numavičiai, taip pat broliai Žilvinas, Gintaras ir Mindaugas Marcinkevičiai, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Mindaugas Bagdonavičius ir Darius Nedzinskas.

DELFI primena, kad VP grupei priklausanti bendrovė „NDX energija" kartu su valstybei priklausančiomis energetikos bendrovėmis kuria nacionalinį investuotoją „Leo LT", kuris turėtų atstovauti Lietuvai statant naują atominę elektrinę.

„NDX energijos“ vadovas Ignas Staškevičius DELFI sakė sulaukęs atsiprašymo iš Vyriausybės ir paaiškinimo, kad išviešinimas buvo apmaudi klaida.

„Dėl asmens duomenų aš pernelyg nesijaudinu. Žmonės galėjo tik sužinoti, kad šią savaitę yra mano gimtadienis“, - juokavo verslininkas.

Siuntė Ūkio ministerija

Duomenis, kurie patalpinti Vyriausybės tinklalapyje, siuntė Ūkio ministerija, tačiau ji tvirtina, kad asmeninė verslininkų informacija buvo paslėpta taip, kaip yra ministerijos tinklalapyje.

„Mūsų turimais duomenimis, dokumentai siųsti su uždengtais kodais, tačiau dėl nežinomų priežasčių jie Vyriausybę jau pasiekė nebepaslėpti“, - DELFI šeštadienį sakė ūkio ministro Vyto Navicko patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys.

Verslininkai skelbia, kad visas grupei priklausančias bendroves jie valdo pasidalinę tokiomis pačiomis dalimis, pavyzdžiui, jeigu sutarta, kad vienas iš akcininkų turi x proc. akcijų vienoje grupės įmonėje, tai ir kitoje jis turės tą patį procentą akcijų.

VP grupės akcininkams priklauso tokios įmonės kaip „Vilniaus prekyba“, „EVA GRUPĖ“, „M.M.M. projektai“, „NDX Energija“.

„NDX Energijai“ priklauso AB VST.

„Vilniaus prekyba“ valdo „Maxima“ grupę, UAB „Akropolis“, tarptautinį „Eurovaistinių“ tinklą.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija įspėja, kad asmens kodą naudoti galima tik gavus paties žmogaus sutikimą. Tuo tarpu nuo kitų metų įsigaliosiančiame įstatyme draudžiama asmens kodą skelbti viešai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją