„Tyrimas nutrauktas. Pagrindinis motyvas tas, kad nėra duomenų buvus ministro V. Navicko privatų interesą jam, kaip Seimo nariui, teikiant Energetikos įstatymo pakeitimo projekto pasiūlymus. Todėl komisija neturi pakankamo pagrindo konstatuoti viešųjų ir ministro privačių interesų konfliktą“, - DELFI sakė VTEK vadovė Jolanta Petkevičienė.

V. Navicką VTEK apskundė buvęs parlamentaras, konservatorius Kęstutis Čilinskas, mat Seimo Ekonomikos komitete nacionalinio investuotojo bendrovė „Leo LT“ ir Rytų skirstomieji tinklai energetikos įmonėms baudas siūlė nustatyti tiksliais skaičiais – vienais atvejais iki 300 tūkst. Lt, o kai padaroma šiurkščių pažeidimų – iki 0,5 mln. Lt.

Ekonomikos komitetas pataisoms nepritarė, tad atitinkamus pasiūlymus Energetikos įstatymui pateikė ministras ir Seimo narys V. Navickas. Jo siūlymu esmė buvo ta pati: baudos už įvairius nusižengimus, pavyzdžiui nesąžiningą konkurenciją, informacijos slėpimą, privalo būti skaičiuojamos ne procentais, o litais. Tokia tvarka būtų reiškusi mažesnį baudų dydį.

Tačiau Seimas nepanoro svarstyti V. Navicko teiktų pataisų ir priėmė Ekonomikos komiteto patvirtintas pataisas.

Jomis nustatoma, kad už pakartotinius pažeidimus, tokius kaip veiklos nesaugumas, nepatikimumas, nesąžininga konkurencija ar vartotojų diskriminavimas, energetikos įmonėms gali būti skiriamos baudos nuo 1 tūkst. Lt iki 2 proc. metinių pajamų.

Už viešos informacijos nepaskelbimą, nepateikimą ar nevisišką pateikimą visoms suinteresuotoms grupėms įmonėms taip pat gresia nuo 1 tūkst. Lt iki 0,5 proc. metinio pajamų dydžio bauda. O už Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) nurodymų nutraukti neteisėtą veiklą nevykdymą ar pavėluotą vykdymą bauda gali siekti nuo 1 tūkst. Lt iki 1 proc. nuo metinės įmonės apyvartos.

Minėtas baudas turi skirti VKEKK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją