Taip pat parafuotas Tarpvyriausybinio susitarimo dėl bendradarbiavimo statant atominę elektrinę Kinijoje ir valstybinio kredito suteikimo Kinijai protokolas.

Pasirašyti Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimo atominės energetikos srityje tarp valstybinės korporacijos „Rosatom“ ir Kinijos atominės energetikos agentūros dokumentai bei Memorandumas dėl bendradarbiavimo plėtros tarp grupės „INTER RAO ES“ ir Kinijos valstybinės elektros tinklų korporacijos.

Vizito išvakarėse Kinijos laikraštyje „Renmin Ribao“ išspausdintame straipsnyje, skirtame Vladimiro Putino apsilankymui Kinijoje, rašoma, jog Rusija tikisi padidinti prekybos su Kinija apyvartą nuo 83,5 milijardo dolerių 2011 metais iki 200 milijardų dolerių 2020 metais.

Prezidentas tikisi, kad Rusija statys energetikos objektus Kinijoje, tarp jų ir atominę elektrinę. Be to, Rusija tikisi „artimiausioje ateityje“ pradėti didelio masto dujų tiekimą Kinijai. V. Putinas pasiūlė paspartinti perėjimą prie atsiskaitymo nacionalinėmis valiutomis vykdant abipuses prekybos ir investicijų operacijas.

Taip pat pasirašytas protokolas tarp Rusijos Tiesioginių investicijų fondo ir Kinijos investicijų korporacijos dėl Rusijos ir Kinijos investicinio fondo valdymo bendrovės sukūrimo. Rusijos dalis joje sieks 60 procentų, o Kinijai atiteks 40 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)