Kaip rašoma pranešime spaudai, naujasis patronuojančios bendrovės pavadinimas geriau atspindės visos grupės, kuri vienija elektros energijos gamybos, skirstymo ir aptarnavimo įmones, veiklą. Šie pokyčiai įgyvendinami atsižvelgiant į formuojamą naująjį grupės valdymo modelį.

Įgyvendinant naująjį grupės valdymo modelį yra išrinktos ir dirba „Lietuvos energijos“ stebėtojų taryba bei valdyba, „Lietuvos energijos gamybos“ bei LESTO stebėtojų tarybos. Per rugsėjo mėnesį bus suformuotos pastarųjų įmonių valdybos, tuo bus užbaigtas pirmasis pertvarkos etapas, kurio metu keičiami grupės įmonių įstatai, atnaujinami valdymo organai.

Vėlesniais etapais bus įgyvendinama korporatyvinio valdymo schema, kuri leis užtikrinti aukštesnę teikiamų paslaugų kokybę, integruotą ir efektyvų grupės valdymą.

Rengiant naująją grupės valdymo struktūrą ir modelį, buvo pritaikyta pažangiausia tarptautinė ir nacionalinė praktika, naudotasi Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos bei kitų įtakingų tarptautinių institucijų rekomendacijomis, atsižvelgta į NASDAQ OMX Vilnius biržoje listinguojamų bendrovių valdymo kodeksą.

„Lietuvos energijos“ grupę sudaro elektros ir šilumos gamybos, elektros importo, eksporto ir prekybos bendrovė „Lietuvos energijos gamyba“, AB, elektros skirstomųjų tinklų operatorė AB LESTO bei jų dukterinės bendrovės, taip pat UAB „VAE SPB“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)