„Žiūrint į artimiausių savaičių prognozes, tiek rugsėjo, tiek spalio vidutinė paros temperatūra numatoma didesnė nei 10 laipsnių. Kaip žinia, šildymo sezonas pradedamas kai 3 dienas iš eilės vidutinė paros temperatūra būna mažesnė nei 10 laipsnių“, – DELFI sakė Klimatologijos skyriaus vedėjas dr. Donatas Valiukas.

Tačiau šiluma nelepinantys orai bent jau Vilniaus savivaldybę jau dabar privertė galvoti apie šildymo įjungimą.

Savivaldybės nariai svarstyti šildymo klausimą turėtų rinktis šiandien arba rytoj.

Tuo tarpu Kauno savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas teigė, kad Kaunas kruopščiai stebi vidutinę oro temperatūrą, todėl šildymo dar neplanuoja jungti, tačiau priminė, kad kai kuriais atvejais dėl šildymo sezono pradžios gali nuspręsti patys gyventojai.

„Gyventojų sprendimu šildymą galima įsijungti gyventojams patinkančiu momentu, pasinaudojant administruojančiais ir prižiūrinčiais subjektais. Mokyklose ligoninėse ir nesusitariančių namuose šildymas bus jungiamas kai vidutinė paros temperatūra tris paras iš eilės bus žemesnė nei 10 laipsnių.

Anksčiausiai buvo jungiama praeitais metais – spalio 8 d., vėliausiai – spalio 23 d.“, – sakė jis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ir ūkio departamento Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis DELFI sakė, kad Klaipėdos savivaldybė veikiausia svarstyti dėl šildymo sezono pradžios rinksis už savaitės – kitą pirmadienį.

„Pasižiūrėjome prognozes, kol kas vidurkis yra apie 9 laipsnius, todėl sekame situaciją, tačiau planuojame rimtai spręsti kitą savaitę. Žinoma, jeigu situacija šią savaitę keisis, operatyviai sėsime ir spręsime“, – sakė jis.

Pernai ir užpernai Vilnius ir Kaunas šildymo sezoną pradėjo spalio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)