„Apie jo atsistatydinimo motyvus reiktų jo paties klausti, bet akivaizdu, kad tai yra susiję su jo paties planais ir su tikslais, kuriuos nauja įmonės valdyba kelia „Vilniaus vandenims“. Kaip ir privačiame versle, taip ir šiuo atveju, kai keliami ambicingi tikslai, net ir geri vadovai nusprendžia, kad jiems reikia žiūrėti, kur kitur galima save realizuoti“, – sakė jis.

R. Šimašius teigė, kad kol kas nėra numatytas asmuo, kuris užimtų V. Miltienio kėdę. Be to, kuriam laikui greičiausiai bus skiriamas laikinas vadovas.

„Po to bus vykdoma atranka pagal naują savivaldybės įmonių valdysenos modelį. Aišku, vadovo atranka vykdoma valdyboje, o valdybos narių atranka – Atrankos komitete“, – sakė sostinės meras.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Mykolas Majauskas teigė, kad pats „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus prašymo išeiti iš darbo dar nematęs, tačiau V. Miltienio likimas šioje įmonėje jam buvo jau seniau aiškus.

Kaip teigė M. Majauskas, naujasis „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas dar praėjusią savaitę V. Miltienio paprašė pasitraukti, nes su esamu vadovu savivaldybės įmonėje situacija nesikeistų.

„Jei jis tokio sprendimo nepriims iki ketvirtadienio pats, tai padarys „Vilniaus vandenų“ valdybą šį ketvirtadienį posėdyje“, - teigė politikas.

Pasak M. Majausko, dabar svarbiausia ne V. Miltienio pasitraukimo faktas, o tai, kaip „sutvarkyti įmonę, kaip pritraukti profesionalus į ją“.

„Girdėjome ne vieną skandalą, kad ir kai buvęs Vilniaus vicemeras buvo nuteistas už bandymą papirkti ir tai buvo susiję su „Vilniaus vandenimis“. Nieko jau turbūt tai nestebina, kad įmonė garsėja būtent tokiomis aplinkybėmis, ji buvo praradusi ir miesto gyventojų ir valdžios pasitikėjimą“, - kalbėjo konservatorius.

DELFI su V. Miltieniu antradienio vakarą susisiekti nepavyko. „Vilniaus vandenų“ atstovė Rūta Mackevičiūtė teigė apie vadovo atsistatydinimą nieko nežinanti.

DELFI jau anksčiau rašė, kad vasaros pradžioje Vilniaus miesto savivaldybėje pradėta įgyvendinti jos valdomų įmonių pertvarka.

Visų pirma, buvo patvirtinta ekspertų grupė, kuri yra viena iš trijų naujai sukurtų institucijų, turinčių pašalinti savivaldybės įmonių valdyme esančius trūkumus.

Taip pat atsirado Turto valdymo centras. Tai – savivaldybės administracijos struktūrinis padalinys, suformuotas iš dabartinių darbuotojų, kuris įgyvendina savininko ir akcininko funkcijas, stebi, analizuoja ir apibendrina įmonių informaciją, finansinius ir nefinansinius rodiklius, rengia skaidrumo ataskaitas, teikia pasiūlymus ir rekomendacijas tarybai, savivaldybės vadovybei įmonės valdymo klausimais.

Dar viena institucija – Atrankos komitetas, kurį sudaro 3 savivaldybės administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės paskirti nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)