VKJ ir „Hidroterra“ pasirašė projektavimo ir darbų priežiūros sutartį, pranešė VKJ.

„Sutartis yra viena iš pagrindinių sutarčių, reikalingų užbaigti Vilniaus kogeneracinės jėgainės biokuro deginimo įrenginio ir biokuro ruošos ūkio statybos darbus“, – pranešime sakė VKJ generalinis direktorius Mantas Burokas.

Pasak jo, artimiausiu metu bendrovė tikisi pasirašyti sutartis dėl šio įrenginio statybų valdymo bei pastatų rangos darbų.

Naujos sutartys pasirašomos po to, kai restruktūrizuojama didžiausia Lenkijos katilų gamybos bendrovė „Rafako“ prieš metus tapo nepajėgi finansiškai ir techniškai užbaigti darbus ir VKJ nutraukė su ja sutartį.

Planuojama, kad visiškai įgyvendinus VKJ projektą, jėgainės bendra elektrinė galia bus apie 90 megavatų (MW), o šiluminė galia – apie 230 MW.

Praėjusių metų lapkritį jėgainė pradėjo tiekti šilumą, gaminamą iš komunalinių atliekų. Numatoma, kad ji sudegins apie 160 tūkst. tonų atliekų bei daugiau kaip 400 tūkst. tonų biokuro per metus.

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos (iki 140 mln. eurų), Europos investicijų banko paskolos (iki 190 mln. eurų) bei nuosavomis grupės lėšomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)