„Pirmoji elektros energijos gamyba žymi ypač svarbų projekto etapą, kuomet statomas energetikos objektas iš katilinės tampa elektrine ir viename technologiniame procese gaminama ne tik šiluma, bet ir elektros energija.

Šiuo metu vykdomi garo turbinos su generatoriumi paleidimo derinimo darbai pagal įrangos gamintojo ir „Litgrid“ reikalavimus. Sėkmingai juos užbaigę, pereisime į stabilaus darbo režimą, o kiek vėliau ir į komercinės eksploatacijos etapą“, – teigia laikinasis VKJ vadovas, finansų ir administravimo direktorius Arūnas Žilys.

Atliekų jėgainei pradėjus komercinę veiklą, jos elektrinė galia sieks apie 20 MW, o šiluminė galia – apie 60 MW. Planuojama, kad per metus jėgainė padės išvengti net 160 tūkstančių tonų atliekų, kurios kitu atveju patektų į Lietuvos sąvartynus.

Kaip informuojama, VKJ įdiegti ypač modernūs ir šiuolaikiški dūmų valymo įrenginiai, kurie užtikrins visiškai saugią energijos iš komunalinių atliekų gamybą. Visos emisijos yra stebimos, o duomenys apie jas visuomenei skelbiami viešai bendrovės svetainėje.

Kaip skelbta anksčiau, praėjusių metų lapkritį VKJ buvo pradėti karštieji bandymai, o jėgainė pradėjo tiekti šilumą Vilniaus miesto gyventojams.

VKJ bus viena moderniausių tokio tipo jėgainių visoje Europoje. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)