Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, „Vilniaus energija“ už šiuos tyrimus „Icor“ įmonei sumokės 1,69 mln. Lt, „Litesko“ – 2,98 mln. Lt.

„Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas DELFI informavo, kad abiejuose konkursuose su „Axis Industries“ konkuravo Lietuvos energetikos institutas. Tačiau jis abiejuose pirkimuose liko antroje vietoje, mat „Icor“ kompanija pasiūlė geresnes kainas: „Vilniaus energijai“ Lietuvos energetikos institutas tyrimus siūlėsi atlikti 2,057 mln. Lt, o „Litesko“ - už 3,871 mln.lt.

N. Mikalajūno teigimu, buvo ir daugiau šiais pirkimais susidomėjusių įmonių, tačiau daugiau oficialių pasiūlymų sulaukta nebuvo.

DELFI primena, kad du „Icor“ akcininkai tiesiogiai dalyvauja „Vilniaus energijos“ valdyme. Andrius Janukonis yra bendrovės valdybos narys, o Linas Samuolis eina jos prezidento pareigas.

„Icor“ taip pat valdė 49 proc. „Vilniaus energiją“ ir „Litesko“ kontroliuojančios bendrovės „Dalkia Lietuva“ akcijų. Jas koncernas neseniai perleido bendrovei „Lag&d“. Registrų centro duomenimis, ši įmonė registruota tuo pačiu adresu, kaip ir „Icor“ – Konstitucijos pr. 7, Vilnius.

„Lag&d“, DELFI žiniomis, buvo viena iš įmonių, kuriomis, tirdama galimai neteisėtus „Vilniaus energijos“ veiksmus, domėjosi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)