Šis sprendimas įsigalios tik jį patvirtinus Vilniaus miesto tarybai.

Bendrovės profsąjungos pirmininkas Vidas Bauševičius sakė, kad kiek tiksliai keisis atlyginimai, paaiškės tik derinant sutartis su darbuotojais.

„Ankstesniais metais įmonė dalį atlyginimų mokėjo iš pelno, ar taip bus toliau, tai yra derybų klausimas. Komisija tokį sprendimą priėmė vertindama bendrą sumažėjimą Lietuvoje, infliaciją, sunkmetį, kažkiek tai yra paaiškinami kriterijai“, – žurnalistams po posėdžio kalbėjo jis, tvirtinęs, kad ir taip

Profsąjungos atstovas tvirtino, kad „Vilniaus energijos“ darbuotojų atlyginimai nėra tokie dideli, kaip kalbama. Pavyzdžiui, esą operatorius, dirbantis prie pulto su visais priedais už darbą naktį gauna apie 2500 Lt per mėnesį.

VKEKK duomenimis, pernai „Vilniaus energijos“ darbuotojai vidutiniškai uždirbdavo per 3400 Lt per mėnesį neatskaičius mokesčių.

Pigimo tikėtis neverta

VKEKK narys Danas Janulionis sakė, kad greičiausiai sumažinta bazinė kaina leis vartotojams išvengti kainos didėjimo, nes dujos brangsta.

„Šį visą atpigimą uždengia dujų kainų brangimas. Dažniausiai vartotojai nepajunta, jų brangimas nuo praėjusio šildymo sezono yra 60 proc., taigi kiek bemažintum sąnaudas, vartotojai to mažėjimo nepajunta“, – teigė jis.

Dabar Vilniuje galioja nediferencijuota 20,48 ct/kWh bazinė tiekiamos šilumos kaina, nes ankstesnė „Vilniaus energijos“ ilgalaikė kaina baigė galioti pernai vasarį. Šiuo metu šilumos kaina Vilniuje yra 22,9 ct/kWh, tačiau ji gali svyruoti kas mėnesį dėl dujų kainų svyravimų.

„Vilniaus energija“ buvo prašiusi ilgalaikę kainą nustatyti maždaug tokią, kokia yra šiuo metu – 22,3 ct/kWh, šilumai tiekiamai iš jos pačios šilumos tinklų ir 21,27 ct/kWh iš vartotojams priklausančių šilumos tinklų tiekiamai šilumai. Tačiau VKEKK nustatė atitinkamai 20,6 ct/kWh ir 18,75 ct/kWh.

Vilniečių sąskaitas didins ir likusios skolos už 2009 m. Dar kelerius metus nuo kiekvienos šilumos kilovatvalandės teks mokėti po maždaug 1,07 ct/kWh už 2009 m. bendrovės patirtus nuostolius, kai buvo nustatyta jai nuostolinga šilumos kaina.

Penktadienio posėdyje „Vilniaus energijos“ ilgalaikė kaina buvo svarstoma uždarame posėdyje, to, motyvuodama konfidencialia informacija, paprašė pati bendrovė.

Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutartis galioja iki 2017 m. Šiuo metu Vilniaus šilumos ūkį valdo Prancūzijos bendrovės „Dalkia“ per su buvusia „Rubicon group“ siejamą „Vilniaus energiją“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją