Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusį antradienį atmetė „Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ skundą.

„Nėra pagrindo išvadai, jog nepriemoka susidarė ne dėl pareiškėjų kaltės“, - BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Įmonės teismo prašė panaikinti Kainų komisijos praėjusių metų rugpjūtį priimtą sprendimą anuliuoti 900 tūkst. eurų vertės sąskaitas už gyvatuką. Sąskaitos buvo išrašytos už 2010-2015 metais suvartotą šilumos energiją.

Bendrovės teigė, kad Kainų komisija sprendimą priėmė neobjektyviai, nes dar prieš posėdį pranešime teigė, jog sąskaitos yra nepgrįstos.

Pernai rugpjūtį „Vilniaus energija“ pranešė, kad sostinėje vartotojai už karštam vandeniui ruošti sunaudotą energiją, viršijusią normas, turės sumokėti 505 tūkst. eurų, o „Litesko“ vartotojai - dar 416 tūkst. eurų.

Vilniuje vidutiniškai 7,5 euro didesnės sąskaitas turėjo gauti apie trečdalis „Vilniaus energijos“ klientų, o „Litesko“ - nuo 6,1 iki 30,26 euro didesnes sąskaitas - apie 50 procentų.

Lietuvos teismai, kurių sprendimus Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2015 metų vasarį atsisakė peržiūrėti, įpareigojo bendroves tokias sąskaitas vartotojams pateikti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)