Anot „Vilniaus energijos“ prezidento Lino Samuolio, įmonė dėjo visas pastangas su savivaldybe susitarti taikiai, tačiau sostinės administracija atsisako įskaityti tarpusavio skolas ar ieškoti kitų sprendimų be teismo.

„Savivaldybei ne kartą siūlėme tarpusavio skolų klausimą išspręsti be teismų pagalbos“, – „Vilniaus energijos“ pranešime cituojamas L. Samuolis.

Pirmoji į teismą kreipėsi Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Vilniaus vandenys“, kuriai „Vilniaus energija“ yra skolinga apie 15 mln. eurų. Savivaldybė „Vilniaus energijai“ yra skolinga beveik dukart didesnę sumą – 27 mln. eurų.

„Vilniaus energija“ sostinės administracijai siūlo tomis lėšomis, kurias savivaldybė perveda „Vilniaus energijai“ už šilumą ir karštą vandenį, iš karto dengti įsiskolinimą „Vilniaus vandenims“.

„Būtent toks atsiskaitymo modelis buvo sėkmingai taikomas pastaruosius 6 metus. Nebuvo jokių teisinių ar techninių kliūčių, kurios neleistų ir toliau taikyti šią praktiką, o savivaldybė nepateikė jokių priežasčių, kodėl šio modelio buvo atsisakyta“, – pranešime spaudai skelbia „Vilniaus energija“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)