Kaip nurodo VERT, dalį darbams atlikti reikalingų lėšų planuojama finansuoti pasinaudojant ES struktūrinių fondų parama.

Naujai suderintoms investicijoms „Litgrid“ skirs beveik 14 mln. eurų, likusi dalis – pakartotinai derinamos investicijos ar faktinė suma, įgyvendinus investicijas.

Pasak tarybos, didžioji dalis lėšų, numatytų įgyvendinant naujus investicijų projektus, bus skirta esamo turto atnaujinimui ir modernizavimui. „Litgrid“ atnaujins ir rekonstruos 4 transformatorių pastotes, dar vienai transformatorių pastotei atnaujinti bus parengtas rekonstravimo projektas – šiuos darbus bendrovė planuoja atlikti ne vėliau kaip iki 2023 metų pabaigos.

Taip pat „Litgrid“ pakeis naujomis šiuo metu eksploatuojamas akumuliatorių baterijas ir įkroviklius, 110 kilovoltų iškroviklius – į viršįtampių ribotuvus, bus atliekami kiti darbai, siekiant užtikrinti patikimą perdavimo sistemos veikimą, investuojama į informacines technologijas ir sistemų atnaujinimą, būtiną įgyvendinant Ilgalaikio galių mechanizmo Lietuvoje projektą bei efektyviai teikiant paslaugas sistemos naudotojams.
VERT suderino „Litgrid“ investicijas už bendrą 30,6 mln. eurų sumą

Didžioji dalis pakartotinai derinamų investicijų – tai 11 transformatorių pastočių, kurios yra nusidėvėjusios, pasibaigęs įrenginių eksploatavimo laikas ir kt., atnaujinimas ir rekonstrukcija, taip pat jau įgyvendintos investicijos, kurių faktinė suma daugiau nei 10 proc. skiriasi nuo VERT suderintos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)