VERT teigimu, platformoje bendrovė su nepriklausomais tiekėjais dalijasi tik informacija apie buitinius vartotojus – daugiausiai elektros suvartojančius namų ūkius, nuo sausio pirksiančius elektrą iš nepriklausomo tiekėjo.

Taryba argumentuoja, kad nebuitinių vartotojų segmente nėra taikomi asmens duomenų apsaugos reikalavimai, tai yra, dalis šių vartotojų duomenų yra vieši.

Pagal įstatymą, jeigu yra tiek buitinio, tiek nebuitinio vartotojo sutikimas, nepriklausomas tiekėjas turi teisę iš skirstomųjų tinklų operatoriaus gauti jų duomenis apie elektros suvartojmą – jie naudojami pasiūlymui parengti.

Nebuitinių vartotojų segmente elektros rinkos liberalizavimas prasidėjo dar 2013 metais, tačiau vis dar yra nepasirinkusių nepriklausomo tiekėjo – jiems ESO teikia garantinio tiekimo paslaugą.

Šiuo metu Lietuvoje vyksta pirmasis elektros tiekimo gyventojams liberalizavimo etapas, planuojant iki 2023 metų visiškai demonopolizuoti elektros tiekimo rinką šalyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)