„Pirmines rizikas vertiname ir esame kreipęsi į mažąjį tiekėją, kurio dabar nenoriu įvardinti, ar tikrai jis susiduria su sunkumais ir kaip jie galėtų būti sprendžiami“, – antradienį LRT radijui sakė VERT vyriausiasis patarėjas Rimas Volungevičius.

„Tačiau tai kol kas įtakos rinkai ir vartotojams, kurie yra sudarę sutartis su tuo tiekėju – neturi“, – pridūrė R. Volungevičius.

Seimas antradienį balsuos dėl nepriklausomų elektros tiekėjų veiklos griežtinimo ir garantinio tiekimo tarifo mažinimo.

Pataisos numato, kad naujos elektros tiekimo bendrovės turės turėti bent trijų mėnesių trukmės prievolių įvykdymo garantijas, skirtas vartotojų nuostoliams kompensuoti, jei tiekėjas nevykdytų įsipareigojimų – jis privalės turėti rizikų valdymo planą, taip pat mažiausiai pusės įstatinio kapitalo dydžio nuosavą kapitalą.

Taip pat numatoma buitiniams vartotojams, gaunantiems garantinio tiekimo paslaugą, mažinti dabar taikomą 1,25 koeficientą iki 1,15 vidutinės praėjusio mėnesio elektros biržos kainos. Nebuitiniams vartotojams toliau būtų taikomas 1,25 koeficientas.

Be to, Seimui priėmus Elektros energetikos ir Energetikos įstatymų pataisas, kitą savaitę Vyriausybė turėtų patvirtinti galutinius kompensacijų už elektrą ir dujas kitiems metams dydžius.

Elektros energetikos ir Energetikos įstatymų pakeitimais, kuriuos inicijuoja Vyriausybė, siekiama išvengti šių metų rugpjūtį įvykusios situacijos, kai, išaugus elektros kainoms rinkoje, „Perlas Energija“ pranešė negalįs tiekti elektros klientams fiksuota kaina, o vėliau bendrovė paskelbė išvis nutraukianti veiklą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją