„Nepažeisdama užsienio sutartyse numatytų įsipareigojimų, valstybinė naftos bendrovė PDVSA su savo padaliniais nuo 2017 m. sausio pradės mažinti gavybos apimtis“, – pareiškė šalies finansų ministerija.

Venesuela, smarkiai nukentėjusi dėl smukusių naftos kainų, šiuo metu išgauna apie 2,4 mln. barelių naftos ir kondensato per parą.

Venesuelos naftos ministras Eulogio Del Pino pareiškė, kad tokios priemonės padės subalansuoti padėtį, o tada galima bus prognozuoti, kad „Brent“ naftos barelis kainuos 60-70 dolerių, o sunkesnės, ir todėl prekiaujamos su nuolaida, Venesuelos naftos barelis – 45-55 dolerius.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pranešė, kad artimiausiu metu vyks į kelionę po naftą išgaunančias valstybes, siekdamas paremti OPEC susitarimą.

„Aš siūlau naują sistemą, naują formulę spręsti rinkos problemas, siekiant stabilumo, harmonijos, vientisumo, – sakė jis pirmadienį. – Mano tikslas – bent dešimt stabilumo metų su realistinėmis, teisingomis naftos kainomis, ir aš planuoju tokius savo siekius įgyvendinti“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją