Lietuvos apeliacinis teismas balandžio 29 dieną patenkino „Ekovėjų“ ieškinį, o „Vėjo technologijų projektų“ priešieškinį atmetė. Teismas paliko nepakeistą pernai rugsėjį Šiaulių apygardos teismo priimtą nutartį.

„Teismas neturi pagrindo nesutikti su pirmosios instancijos teismo išvada, jog sutartyje šalys susitarė ir ieškovė („Ekovėjai“ – BNS) įsipareigojo atsiskaityti už darbus, tai yra sumokėti 1,331 mln. eurų po darbų akto pasirašymo. (...) Ieškovė atsiskaityti už visus darbus (ir žemės sklypą) su atsakove („Vėjo technologijų projektais“ – BNS) turėjo tik vykdytojai tinkamai įvykdžius visus įsipareigojimus ir perdavus atliktus darbus užsakovei“, – rašoma teismo nutartyje.

2018 metų rugpjūtį įmonės pasirašė 1,33 mln. eurų vertės sutartį dėl dviejų 3600 kW galios vėjo elektrinių Telšių rajone statybos ir prijungimo prie elektros tinklo.

Pirmos instancijos teismas konstatavo, jog „Vėjo technologijų projektai“ darbų neatliko, todėl praėjus 60 dienų „Ekovėjai“ turėjo teisę nutraukti sutartį su rangove ir reikalauti sugrąžinti 50 tūkst. eurų avansą bei sumokėti 10 tūkst. eurų baudą.

„Vėjo technologijų projektai“ teisme aiškino, kad sutartis nebuvo įgyvendinta tik dėl „Ekovėjų“ kaltės – pastaroji esą negavo finansavimo, todėl pateikė 27,8 tūkst. eurų priešieškinį, prašydama iš užsakovės priteisti baudą bei padengti nuostolius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją