Tai reiškia, kad gegužę pasirašyta „Danpower“ ir Energetikos ministerijos taikos sutartis įsigalios visa apimtimi, o visi šalies vartotojai per 12 metų „Danpower“ sumokės apie 18–25 mln. eurų.

BNS žiniomis, inspekcija leidimą elektros gamybai „Danpower“ turėtų išduoti penktadienį.

Pagal taikos sutartį didesnis tarifas 12-kai metų įmonei turėjo įsigalioti nuo rugpjūčio 1 dienos, tačiau VEI, iki liepos 23 dienos turėjusi priimti sprendimą dėl leidimo „Danpower“, jį atidėjo, laukiant galutinio teismo sprendimo. Tam neprieštaravo ir „Danpower“.

Pagal taikos sutartį „Danpower“ atgaus 2013 metais laimėtą 5 megavatų (MW) elektros skatinimo kvotą, 12 metų jai mokant didesnį nei rinkoje– 9,7 euro cento už kilovatvalandę (be PVM) tarifą. Jis bus mokamas iš viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) fondo.

„Danpower Baltic“ advokatas Elijus Burgis BNS antradienį teigė, kad gavusi leidimą, bendrovė nutrauks tarptautinius teismų procesus bei pasirašys sutartį dėl įrenginių prijungimo su „Energijos skirstymo operatoriumi“ (ESO).

„Danpower“ žada atsiimti 32 mln. eurų vertės ieškinius (po 16 mln. eurų dėl Vilniaus ir Kauno projektų), taip pat 35 mln. eurų vertės pretenzijas tarptautiniame investiciniame arbitraže, bei nutraukti bylą Europos Sąjungos Bendrajame teisme.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją