„Ši žinia buvo sutikta pačių kompanijų ypač palankiai – turėti ilgalaikį SGD tiekimą. (...) Neabejoju tuo, kad šis vizitas privers JAV kompanijas Lietuvą vertinti kaip rimtą klientę. Neatmesčiau galimybės, kad šie pokalbiai virs vienokio ar kitokio tipo SGD tiekimo sutartimis galbūt jau kitais metais“, – BNS iš Frankfurto, grįždamas iš vizito JAV, sakė Ž. Vaičiūnas.

JAV jis susitiko su SGD tiekimo kompanijomis, kurias supažindino su įstatymų pataisomis, numatančiomis išpirkti SGD terminalo laivą. Jos šiuo metu svarstomos Seime. Anot jo, sprendimo tikimasi dar šiemet, jie iš esmės pakeistų Lietuvos kaip SGD pirkėjos statusą, atsirastų daugiau lankstumo sudarant SGD tiekimo sutartis.

„Pirmiausia atsirastų galimybė lankstesnėms trumpalaikės, vidutinės trukmės, ilgalaikių pirkimo sutarčių sąlygoms ir derinti tokias sutartis tarpusavyje. O tas lankstumas reiškia daugiau erdvės ir galimybių konkurencingesnėms dujų kainoms“, – kalbėjo ministras.

Ž. Vaičiūnas, SGD terminalo Klaipėdoje operatorės „Klaipėdos naftos“ vadovas Mindaugas Jusius bei „Lietuvos energijos tiekimo“ vadovas Mantas Mikalajūnas pirmadienį ir antradienį JAV susitiko su „Cheniere“, „Freeport LNG“, „Commonwealth LNG“, „Total“ ir kitų kompanijų atstovais.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)