Atsižvelgus į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (ESTT) išaiškinimą, Kainų komisijos nariai bus naujos tarybos nariai, kol baigsis jų kadencija, todėl ir I. Žilienė iki kadencijos pabaigos turėtų vadovauti tarybai, BNS pranešė Energetikos ministerija.

Ministro Žygimanto Vaičiūno teigimu, dabartinis Energetikos inspekcijos vadovas Alvydas Masiulis, anksčiau buvęs vienas „Lietuvos geležinkelių“ antrinės bendrovės „Gelsauga“ vadovų, sujungiant institucijas bus atleistas arba jam gali būti pasiūlyta užimti kitas pareigas naujoje taryboje.

„Energetikos inspekcija yra prijungiama prie Kainų komisijos ir A. Masiulis tiesiog netenka pareigų (...) Čia kaip paprastos restruktūrizacijos metu yra gaunamas atleidimo lapelis ir netenkama darbo. Jis tų pareigų netektų kaip institucijos vadovas, kuri yra prijungiama“, – BNS sakė Ž. Vaičiūnas.

„Jis gali gauti pasiūlymą užimti tam tikras pareigas, tačiau tikrai neina kalba apie komisarus (komisijos narius – BNS), jiems yra taikoma visai atskira procedūra. Sujungimo tikslas yra Kainų komisijos ir Energetikos inspekcijos kompetencijų sinergija, todėl tų kompetencijų, kurios dabar yra Energetikos inspekcijoje, jų prireiks, ir žmonės, kurie yra tinkami, kvalifikuoti, aš manau, tikrai bus kviečiami“, – kalbėjo Ž. Vaičiūnas.

Liberalas Vitalijus Gailius ketvirtadienį Seime pareiškė, kad A. Masiulis gali tapti Energetikos reguliavimo tarybos vadovu.

„Į tas pareigas pretenduoja asmuo, po valymo „Lietuvos geležinkeliuose“ palikęs tam tikras pareigas šioje valstybės įmonėje dėl nelabai skaidrių sprendimų“, – Seimo posėdyje tvirtino V. Gailius.

Jis vėliau BNS patvirtino, kad kalbėjo apie A. Masiulį.

„Bartuška („Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška – BNS) jį išmetė nustatęs grobstymo faktus ir neskaidrius pirkimus ir jis nuėjo į Energetikos inspekciją. Jį paskyrė į inspekciją jau žinodami, kad bus sujungimas. Tai kam jį skirti reikėjo?“, – BNS aiškino V. Gailius.

Ž. Vaičiūnas BNS sakė, A. Masiulis Energetikos inspekcijos vadovu pernai gegužę buvo paskirtas, nes laimėjo konkursą.

„Atlikome visas reikalingas procedūras, kreipėmės į institucijas – STT, VSD ir visas kitas, kurios yra reikalingos. Jokios informacijos, kuri trukdytų man skirti A. Masiulį šios institucijos vadovu nebuvo. Tą atsakingai galiu pareikšti“, – BNS tvirtino Ž. Vaičiūnas.

Jis nekomentavo V. Gailiaus pareiškimų, kad A. Masiulis iš „Gelsaugos“ buvo atleistas dėl neskaidrios veiklos.

„Šitų detalių tikrai negaliu komentuoti (...) Aš ką reikėjo padaryti pagal procedūras įvykdžiau ir jokių pokalbių su M. Bartuška tuo metu nebuvo“, – teigė Ž. Vaičiūnas.

A. Masiulis buvo tuometinio „Gelsaugos“ vadovo Algimanto Songailos pavaduotoju, o pastarajam 2016-ųjų pabaigoje pasitraukus, tris mėnesius dirbo laikinuoju vadovu.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Mantas Dubauskas BNS sakė, kad A. Masiulis iš „Gelsaugos“ buvo atleistas šalių susitarimu, po to, kai įmonės vadovo konkursą laimėjo Jurgita Gineikaitė.

Iki darbo „Lietuvos geležinkeliuose“ A. Masiulis daugiau nei penkiolika metų dirbo Valstybės saugumo departamente.

Seimas ketvirtadienį priėmė Energetikos įstatymo pataisas, pagal kurias Kainų ir energetikos kontrolės komisija bei Energetikos inspekcija nuo liepos bus sujungtos ir vadinsis Valstybinės energetikos reguliavimo taryba. Tarybą sudarys penki nariai, jos pirmininką ir keturis narius prezidento teikimu penkeriems metams skirs ir atleis Seimas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)