„Kas matyti iš skaičių, iš tendencijų, kurios yra pateiktos, – ir šiemet tą siekiame daryti kaip įmanoma anksčiau – tai yra akivaizdu, kad elektros energijos kaina 2021 metams turėtų išlikti tokia pati, kaip yra dabar, o gal ir nežymiai mažėti“, – BNS pirmadienį sakė Ž. Vaičiūnas.

Galutinius elektros ir dujų tarifus paskelbs Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), jau patvirtinusi kai kurias elektros kainos dedamąsias.

Paprastai tarifus buitiniams vartotojams ji paskelbia lapkričio pabaigoje, tačiau, pasak energetikos ministro, šiemet tikimasi tai padaryti anksčiau – Lietuvai galutinai liberalizuojant elektros tiekimo rinką, taip norima suteikti daugiau laiko ir vartotojams, besirenkantiems nepriklausomą tiekėją, ir patiems tiekėjams.

Litgrid“, ESO yra pasirengusios atlikti visus žingsnius ir juos atlieka, kad šiemet reguliuojama elektros energijos kainos dalis būtų nustatoma kaip įmanoma anksčiau. Tai yra, turime planą, kiek tai nuo mūsų priklauso, kad kaina galėtų būti nustatyta jau spalio mėnesį“, – sako ministras.

Ž. Vaičiūno manymu, nėra svarbių priežasčių didėti ir gamtinių dujų kainoms, jos turėtų išlikti tokios pat.

„Dėl dujų kainos, galbūt pabrėžčiau tai, kad nematau ženklų ar priežasčių, dėl kurių turėtų kilti dujų kaina 2021-iesiems metams – tos tendencijos, kurios buvo dabar, jos turėtų ir išlikti. Kitaip tariant, kaina turėtų nedidėti, ji turėtų išlikti stabili“, – sakė ministras.

Nuo šių metų liepos elektra buitiniams vartotojams atpigo vidutiniškai 8 proc., dujos – 15-22 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)