Fintech – tikras technologinis viesulas, finansų rinkoms suteiksiantis milžinišką pažangos šuolį. Neabejotinai šiomis paslaugomis rytoj naudosis net ir tie, kurie šiandien apie jas nežino ir negalvoja. Siekiame, kad Lietuva, turinti modernią infrastruktūrą ir puikius specialistus, taptų regiono centru ir valstybė skatins šį siekį“, – renginyje sakė finansų ministras V. Šapoka, pakvietęs investuotojus steigti mūsų šalyje Fintech įmones.

Įspūdingas Paryžiuje vykstantis renginys pritraukė svarbiausius Prancūzijos ir kitų šalių finansų rinkų dalyvius, Fintech paslaugų teikėjus, bankų, rizikos ir investicinių fondų atstovus (iš viso daugiau nei 800 dalyvių), kurie diskutavo kaip šių priemonių pagalba investuoti, skolintis ir skolintis pinigus, kaip kartu su finansų institucijomis jungti paslaugas tarpusavyje, kad klientams jos būtų paprastesnės ir prieinamesnės.

Lietuva yra atvėrusi kelią Fintech pažangai, kuri siejama su finansų sektoriaus plėtra. Praėjusiais metais Seimas priėmė Sutelktinio finansavimo įstatymą, Vartojimo kredito ir Su nekilnojamuoju turtu susijusio kredito įstatymų pataisas, leidžiančias veikti sutelktinio finansavimo, tarpusavio skolinimosi platformoms. Vyriausybė įteisino daugiau galimybių, nustatyti klientų tapatybę nuotoliniu būdu. Netrukus Finansų ministerija Vyriausybei pateiks siūlymus dėl tolesnės Fintech pramonės plėtros Lietuvoje.

Fintech pramonė atsirado stiprėjant sąsajoms tarp finansinių paslaugų ir informacinių technologijų sektorių. Inovatyvūs bendri sprendimai leidžia greičiau, pigiau ir patogiau teikti finansines paslaugas (ypač mokėjimų, elektroninių pinigų ir kreditų srityse) vartotojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)