Kaip rašo dienraštis „Klaipėda”, I.Kanto gatvės 21 name vieno kambario palėpėje įrengtame bute, kurio plotas 34 kv. m, su draugu gyvenanti klaipėdietė Laima Juršienė su nerimu laukia šalčių.

Moteris baiminasi, kad teks daug išleisti būsto šildymui, nes kaimynystėje butai nešildomi. Vienas jų yra po moters būstu, dar du – kitoje laiptinėje. Su vienu pastarųjų ribojasi bendra siena. Šie butai priklauso miesto savivaldybei.

"Pernai šildėmės elektra. Tikrai trumpomis rankovėmis nevaikščiojome, tačiau už buto apšildymą teko mokėti 600–800 litų. Namas yra senas, bet tai vis tiek nenormalu", – teigė moteris .

L.Juršienė pasakojo, kad dabar bute įsirengė naują šildymo būdą. Tai atsiėjo apie 10 tūkst. litų. Moteris vylėsi, kad šildymui reikės išleisti mažiau pinigų, bet piktinosi, jog vis tiek turės šildyti lauką.

Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė dienraštį „Klaipėda” patikino, kad problema I.Kanto gatvės 21 name turėtų būti artimiausiu metu išspręsta.

"Kai būstų savininkai pastate įrenginėjo dujinį šildymą, savivaldybės būsto nuomininkai buvo palikti nuošaly. Ten liko šildymas krosnimi", – pasakojo vedėja.

Anot D.Netikšienės, butai I.Kanto gatvės 21 name bus suremontuoti. Dar liepą buvo skelbtas konkursas rangovams, tačiau jis neįvyko, nes buvo pasiūlyta nereali – per didelė kaina. Spalį vėl buvo paskelbtas konkursas šiems darbams. Dar tebevyksta procedūros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)