„Man „Lesto“ atsiuntė raštą ir nurodė, kad kainas nustato Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija – va toks ir išsamus atsakymas“, – piktinosi verslininkas.

Savo vadovaujamos bendrovės mokėjimus bendrovei „Lesto“ sustabdęs verslininkas netrukus buvo priverstas padengti 21 tūkst. litų skolą, nes įmokų negavę energijos tiekėjai kreipėsi į teismą. „Viskas jau sumokėta“, – tikino jis. Tačiau E. Butrimą artimiausiu metu turėtų pasiekti dar viena bloga žinia iš teismo – bendrovė „Lesto“ teisėjų taip pat paprašė priteisti skolą už elektros energiją, kurią tiekė verslininko butui sostinės Antakalnio mikrorajone.

„Lesto“ dokumentus išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė įsakymą, kuriuo iš E. Butrimo priteisė 287,65 Lt skolą už elektrą, tiektą nuo praėjusių metų birželio vidurio iki rugsėjo pabaigos. Be to, verslininkas turės sumokėti 5 proc. dydžio metines palūkanas nuo priteistos sumos iki visiško teismo įsakymo įvykdymo dienos bei 54 Lt atsiėjusias bylinėjimosi išlaidas.

Nieko apie šį teismo įsakymą nežinojęs E. Butrimas pirmadienį juokavo, kad bus priverstas atsidėti 287 Lt, kuriuos sumokės, kai tik gaus dokumentus iš teismo. „Nors man atrodo, kad viskas yra sumokėta“, – sakė jis.

„O kodėl prieš kreipiantis į teismą žmogui neatsiunčia jokio pranešimo? – DELFI sakė E. Butrimas. – Negavau jokio laiško, nieko nežinojau... Pažiūrėkite, kaip sistema dirba – dėl tokios sumos sprendžia, rašo, atrodo, kad nėra svarbesnių bylų ir teisėjai neturėtų kito darbo“.

Verslininkas piktinosi, kad „Lesto“ kas mėnesį klientams raštu nepateikia informacijos apie sunaudotą elektros energiją.

„Jeigu imate tokius pinigus, tai kaip Vakaruose, kaip visame civilizuotame pasaulyje suteikite paslaugą – kodėl aš kaip žąsiukas turiu bėgti prie skaitiklio, jį nurašinėti, skaičiuoti, dėliotis, kiek sunaudojau su dieniniu, kiek su naktiniu tarifu, – sakė E. Butrimas. – Jeigu tokia galinga kompanija, jeigu tiek daug pinigų uždirbate, atsiųskite man kaip Amerikoje ar Vokietijoje voką, kiek turiu į mėnesį sumokėti. Atidarau tą dėžutę, elektros tinklai – tiek, šilumos tinklai – tiek, ir nesuku galvos, padarau internetinį pavedimą, ir viskas“.

Į politiką nesėkmingai bandžiusios patraukti K. Brazauskienės sūnus aiškino, kad bandė maištauti ir „Lesto“ prašė paaiškinti, kodėl jo bendrovei išaugo sąskaitos už elektrą. Tačiau nesėkmingai – elektrikai esą nurodė, kad tokį sprendimą yra priėmusi Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

„Norėjau gauti atsakymą, mokėjimus jau atstatėme, nes Vyriausybė ką nori, tą daro – su niekuo nesiskaitoma, priimami sprendimai iš lubų, – sakė jis. – Dabar net mokestis atsirado už nepertraukiamą elektrą ir tu jo net negali atsisakyti. Ir Amerikoje turiu namus, pasižiūriu, kiek moku už elektrą – ten moku 11 lietuviškų centų už kilovatvalandę. Ir ši kaina už viską – ir už perdavimą, ir aptarnavimą...“.

Verslininkas įsitikinęs, kad dėl susiklosčiusios situacijos labiausiai kalta valdžia. „Nieko čia nepadarysi, šiandien yra tokia situacija – pasakys mokėti po litą, visi mokės, pasakys po du – mokės, po to dešimt – ir visi mokės po dešimt“, – sakė jis.

Paklaustas, ar neketina žengti savo motinos pėdomis ir nebandys žengti į politiką, E. Butrimas sakė: „Kad eiti į politiką reikia turėti gerą palaikymą, žmonių su tokiu pačiu mastymu. Dabar atėjo valdžia, ji jau buvo prieš 6 metus – G. Kirkilas su A. Butkevičiumi pabuvo du metus, po 2 metų žmonės taip nusivylė, paėmė ir išrinko konservatorius. O tie konservatoriai – dar labiau į užpakalį įkalė. Po to vėl išrinko tuos pačius, praėjo pusė metų ir nieko nepadaryta – kaip buvo, taip ir liko viskas“.

E. Butrimas sakė, kad kol kas nėra linkęs patraukti į politiką. „Motina – savo, aš – savo, be to, šeimą reikia auginti... Ne, artimiausiu metu neičiau“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (450)