„Dujų jungčiai su Lenkija pradėjus veikti, manome, kad jos pralaidumas sieks apytikriai 1 mlrd. kubų. Atsižvelgiant į Lenkijos ketinimus didinti Svinouiscio terminalo pajėgumus bei pastatyti suskystintų gamtinių dujų terminalą ir Gdanske, galime padidinti dujų importą iš Lenkijos. Tai reiškia, kad didės šios jungties pralaidumas“, – sakė Oleksijus Orželis.

Ukrainos „Naftogaz“ ir Lenkijos „Gaz System“ yra pasirašiusios naujos dujų jungties sutartį. Šalių dujotiekių sistemų sujungimas yra projekto „Dujų koridorius Šiaurė-Pietūs“ dalis, pagal kurį į Ukrainą būtų nukreipiama dalis importo per Lenkijos Svinouiscio SGD terminalą, iš taip pat iš Norvegijos. Lenkijai artimiausiais metais padidinus savo magistralinių dujotiekių pralaidumą, jos naujos dujų jungties su Ukraina pajėgumas gali didėti iki 5 mlrd. kubų per metus, vėliau – iki 8 kubų, priklausai nuo rinkos poreikių.

Ukraina gamtinių dujų iš Rusijos neperka nuo 2015 metų lapkričio, jų poreikį patenkina vietine gavyba bei importu iš Europos per Slovakiją, Vengriją, Lenkiją. Rusija tikina, kad šis importasi – jos per Ukrainą į Europą eksportuotos dujos.