"Net jeigu ir turime galimybių vykdyti trumpalaikį tiekimą kitiems vartotojams, mes to nedarysime", - sakė jis atsakydamas į klausimą, ar OMV pasirengusi vykdyti reversinį dujų tiekimą Ukrainai.

G. Roissas taip pat pabrėžė, kad "Pietų srautas" atliks svarbų vaidmenį užtikrinant Austrijos ir visos Europos Sąjungos energetinį saugumą.

OMV vadovas išsakė savo nuomonę ir dėl galimo rusiškų dujų tranzito per Ukrainą blokavimą. "Žinau apie tokią grėsmę. Bet toks scenarijus mažai tikėtinas. "Gazprom" stengiasi vykdyti savo įsipareigojimus", - teigia jis.

Birželį Rusijos "Gazprom" ir OMV pasirašė sutartį dėl bendros įmonės steigimo - ši įmonė būtų atsakinga už 50 km ilgio dujotiekio atkarpos statybą ir eksploatavimą. Austrijos bendrovės atstovai pareiškė, kad 2016 m. pabaigoje - 2017 m. pradžioje pirmoji dujų partija dujotiekiu "Pietų srautas" pasieks Baumgarteno dujų paskirstymo centrą.

Kiek anksčiau OMV vadovas išsakė nuomonę, kad ES sankcijos nesutrukdys tiesti "Pietų srauto" dujotiekį. "Europa faktiškai "iššautų sau į koją", jeigu trukdytų dujotiekio statybai", - pabrėžė OMV vadovas.

Anksčiau skelbta, kad Ukraina rudenį tikisi pradėti vadinamąjį "mažąjį reversinį dujų tiekimą" per Slovakiją, tikimasi per parą transportuoti iki 22 mln. kubinių metrų dujų (apie 8 mlrd. kubinių metrų dujų per metus)

.Ukrainos energetikos ministerijos vadovas Jurijus Prodanas gegužės pabaigoje sakė, kad "mažąjį reversinį tiekimą" planuojama pradėti nuo spalio 1 dienos.

Vėliau Ukraina tikisi pradėti "didįjį reversinį tiekimą" per Slovakiją, tuomet pajėgumas galėtų siekti iki 30 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (850)