Pagal šią sutartį dėl išgautų išteklių pasidalijimo „Chevron“ suteikta teisė išžvalgyti Olesko telkinį vakarų Ukrainoje, kuriame, kaip prognozuoja Kijevas, gali būti 2,98 trln. kubinių metrų skalūnų dujų.

Ši sutartis buvo sudaryta po to, kai panašius susitarimus Ukraina praeitais metais pasirašė su Didžiosios Britanijos ir Olandijos energetikos milžine „Shell“ bei JAV bendrove „ExxonMobil“.

„Didelio masto projektų vykdymas su „Shell“ ir „Chevron“ ... nuo 2020 metų leis visiškai patenkinti Ukrainos gamtinių dujų poreikį“, – šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius sakė prieš pasirašymo ceremoniją antradienį.

Tuo tarpu Ukrainos premjeras Mykola Azarovas sakė, kad ši sutartis verta apie 10 mlrd. dolerių.

Maskva praeitą savaitę pateikė Ukrainai beveik 1 mlrd. dolerių sąskaitą už Rusijos tiektas dujas, tikriausiai reikšdama pyktį dėl Kijevo pastangų pasirašyti laisvosios prekybos ir asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES) per vėliau šį mėnesį Vilniuje vyksiantį viršūnių susitikimą.

Tokia sutartis su ES laikoma pirmuoju Ukrainos žingsniu į potencialią šalies narystę 28 valstybių bloke.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)