Bendrovė „Kauno dujotiekio statyba“ pastatė modernų 2,6 mln. eurų vertės biokatilą, kurio energija šildoma dalis miesto, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Investicijos į šį projektą sudarė per 2,6 mln. eurų, iš jų – beveik 0,96 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų parama.

„Projekto tikslas – gerinti veiklos efektyvumą bei kokybiškai plėtoti infrastruktūrą, todėl buvo nuspręsta vietoj dviejų dujinių katilų, iki šiol buvusių šioje katilinėje, įrengti naują modernų biokuro katilą“, - pranešime cituojamas „Kauno dujotiekio statyba“ vadovas Petras Sabalys.

Greta naujo biokatilo, pastatytas ir naujas biokuro katilinės kuro sandėlis, sumontuoti kiti susiję įrenginiai: pelenų šalinimo sistema, multiciklonas, plokštelinis ekonomaizeris, technologiniai vamzdynai, taip pat vykdyti inžinerinių sistemų ir tinklų įrengimo darbai.

„Šiuo metu dalis miesto jau šildoma biokuru. Taip iš dalies yra pakeičiamas importuojamas kuras – gamtinės dujos – kas padės iš esmės sumažinti aplinkos taršą“, - teigia bendrovės „Ukmergės šiluma“ vadovas R. Ragauskas.

Minėtoje katilinėje pagaminama 36 proc. visos Ukmergėje sunaudojamos šilumos.

Lietuva Europos Sąjungai (ES) yra įsipareigojusi iki 2020 m. pasiekti, kad Lietuvoje 23 proc. šalies energijos būtų pagaminta iš atsinaujinančių energijos šaltinių, šiuo metu šis rodiklis siekia apie 15 proc.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)