Energetikos ministerijos teigimu, tai yra pirmas kartas, kai tokiu mastu yra finansuojami moksliniai tyrimai atsinaujinančios energetikos srityje. Paraiškas Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrai (MITA) galima teikti iki vasario vidurio.

„Strateginiuose energetikos dokumentuose esame įtvirtinę tikslą, kad Lietuva iš energetikos technologijas importuojančios šalies taptų energetikos technologijas kuriančia ir jas eksportuojančia šalimi“, – pranešime sakė energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė.

Siekiama, kad mokslininkai, bendradarbiaudami su verslo atstovais, kurtų inovatyvius ir praktiškai pritaikomus atsinaujinančių energijos išteklių (AEI) – saulės, vėjo, vandenilio ir kitų technologijų – produktus, kurie vėliau būtų įvedami į rinką.

Finansavimo prioritetas bus teikiamas šiuo metu pradėtiems vykdyti moksliniams tyrimams bei eksperimentinei plėtrai. Vienam projektui finansuoti gali būti skiriama iki 500 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)