Anot Turto banko generalinio direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus, iš viso valstybės įstaigos, įsikūrusios centralizuotai Turto banko valdomame turte, sutaupė 55 mln. kWh šilumos energijos. Nors šilumos energija brango, įstaigoms vis tiek pavyko sutaupyti 300 tūkst. eurų.

„Energijos kainų šoką sumažino šiltesnis balandis, o prie taupymo ženkliai prisidėjo ir šilumos punktų darbo grafiko reguliavimas. Sutartomis dienomis, savaitgaliais, šildymas pastatuose buvo mažinamas, šią praktiką ketiname taikyti ir ateityje“, – sakė Turto banko vadovas.

Anot jo, taupymui reikšmingos įtakos turėjo šilumos punktų grafikų reguliavimas ir trumpesnis bei šiltesnis šildymo sezonas.

Pranešama, kad, siekdamas ilgalaikių ir tvarių rezultatų, Turto bankas iki kito šildymo sezono ketina 60 pastatų įdiegti automatinę šildymo reguliavimo sistemą, dar 40 pastatų pilnai automatizuoti visas inžinerines sistemas. Be to, šiais metais planuojama modernizuoti 20 pastatų šilumos punktus, 21 dujomis šildomus pastatą prijungti prie centrinio šildymo sistemos. Iš viso į valstybės turto energinio efektyvumo priemones per metus ketinama investuoti daugiau nei 4 mln. eurų.

Vyriausybė yra įpareigojusi viešąjį sektorių per dvejus metus pasiekti 20 proc. energijos taupymo efektą. Tam reikia ne tik investicijų, bet ir darbuotojų elgsenos pokyčių, lankstesnio darbo organizavimo principų. Tai mes taip pat aktyviai skatiname“, – aiškino M. Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)