Dėl teismo sprendimo įvykdymo būdo ir proceso VKEKK bus nuspręsta artimiausiu metu, nes teismo sprendimą ji gavo tik sausio 24-ąją, apie 19 val.

Išankstiniu vertinimu, šio teismo sprendimo vykdymas susijęs su įpareigojimu VKEKK iš naujo įvertinti 2010-2015 metų UAB „Vilniaus energija“ sąnaudas, būtinas šilumos ir karšto vandens tiekimo veiklai vykdyti.

Po išsamios analizės Komisija priims atitinkamus sprendimus.

VKEKK praėjusių metų rugsėjį užbaigė UAB „Vilniaus energija“ 2012-2014 m. reguliuojamos veiklos sąnaudų patikrinimą. Komisija nusprendė, kad šiuo laikotarpiu bendrovė nepagrįstai į šilumos kainas įtraukė daugiau kaip 24,30 mln. Eur, kurios privalo būti grąžintos vartotojams.

Taip pat buvo nustatyta, kad tikrinamu laikotarpiu UAB „Vilniaus energija“ Komisijai neteikė visos pagrindžiančios ir reikalingos patikrinimui atlikti informacijos.

Ši situacija dar kartą patvirtino būtinybę suteikti VKEKK papildomų įstatyminių įgaliojimų atliekant reguliuojamų ūkio subjektų patikrinimus – Komisija dar 2016 metų pavasarį Seimui pateikė įstatymų pataisas, numatančias reguliuojam ūkio subjektui ne tik pareigą pateikti informaciją patikrinimui atlikti, bet ir galimybę prireikus pasitelkti ekspertus iš išorės, skirti sankcijas už patikrinimo komisijos narių nurodymų nevykdymą ir pan.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)