Tai didžiausias banko finansavimas, skirtas saulės elektrinių įsigijimui Lietuvoje, penktadienį pranešė „Swedbank“.

„Šiuo didžiausiu mūsų suteiktu finansavimu saulės elektrinių įsigijimui Lietuvoje tikimės prisidėti prie sparčios atsinaujinančios energetikos plėtros“, – sako „Swedbank“ verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

„Modus Remote Solar Fund I“ perkamų saulės elektrinių parkų galia turėtų sudaryti 36 megavatų (MW), jie energiją turėtų tiekti daugiau kaip 50 įmonių.

„Įsigyjame tik jau pastatytas ir pilnai veikiančias jėgaines, kurios teikia elektrą pagal iš anksto sudarytas sutartis. Todėl fondas neprisiima jų vystymo ir statybų rizikos“, – sako „Modus Asset Management“ vadovas Povilas Pečiulis.

Anot jo, fondo investicijomis į nutolusias saulės elektrines padeda išlaikyti lyderio pozicijas, valdant didžiausią jų portfelį šalyje, 2023 metais jo dydis turėtų siekti 70 MW.

Tai yra vienas iš trijų „Modus Asset Management“ fondas, skirtas tik investicijoms į saulės elektrinių parkus, bendrovė taip pat valdo fondą „Modus Poland Solar Fund I“ ir „Modus Renewable Lithuanian Investments subfondą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją