Apie tai specialiai surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje pranešė Švedijos verslo ir inovacijų ministras Mikaelis Dambergas.

Šveicarijoje registruota projekto vystymo bendrovė „Nord Stream 2“ kovą skelbė gavusi visus reikiamus leidimus Vokietijoje, o balandį - Suomijoje. Juos taip būtina gauti Rusijoje, taip pat Danijoje, kuri šiam projektui priešinasi.

Pagal trečdalį Europos dujų rinkos kontroliuojančio Rusijos dujų giganto „Gazprom“ projektą „Nord Stream 2“, daugiau kaip 1,2 tūkst. kilometrų ilgio vamzdyno realus metinis pralaidumas išaugtų dukart iki 120 mlrd. kubinių metrų. Papildomas dvi dujotiekio gijas tikimasi pradėti artimiausiais mėnesiais, o 9 mlrd. eurų vertinamą projektą užbaigti iki ateinančių metų pabaigos.

Vienintelis bendrovės „Nord Stream 2“ akcininkas yra „Gazprom“, o jo dabartiniai partneriai - Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ - yra projekto finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)