Kaip rašoma pranešime spaudai, „Lietuvos dujų tiekimo“ pasiūlyme nurodyta gamtinių dujų kaina yra 21 euras už megavatvalandę, skaičiuojant pagal 2014 m. gruodžio 31 d. duomenis. Antrąją vietą konkurse užėmusios įmonės kaina buvo 26 proc. didesnė.

Dėl šio susitarimo turėtų šiek tiek pigti šildymas vilniečiams.

Šių metų sausio mėnesį, atsižvelgiant į naftos produktų ir JAV dolerio kainas, „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ už gamtines dujas „Lietuvos dujų tiekimui“ būtų mokėjusi po 20,8 euro už megavatvalandę. Tuo tarpu gamtinių dujų biržoje, kur dujas sausį pirko „Vilniaus energija“ ir „Litesko“, jos kainavo apie 27 eurus už megavatvalandę.

Vasarį, atsižvelgiant į naftos produktų ir valiutos kursų prognozes, gamtines dujas „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ iš „Lietuvos dujų tiekimo“ pirks po maždaug 18,5 euro už megavatvalandę.

„Džiaugiamės, kad pirkimas pagaliau baigėsi. Lietuvos dujų tiekimas“ konkurse pateikė geriausią pasiūlymą, kuris leis „Vilniaus energijai“ dujas įsigyti šiuo metu labai palankiomis sąlygomis. Nors ir pavėluotai, tai padės atpiginti šilumą sostinės gyventojams“, - sakė „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)