VMI, siekdama taupyti gyventojų laiką bei efektyvinti mokestines procedūras, pakeitė ir supaprastino pažymų apie gyventojų gautas pajamas išdavimo tvarką: pažymą nuo šiol galima užsisakyti Mano VMI sistemoje, o VMI ją atsiųs klasikiniu paštu.

Iki šių metų kovo mėnesio galiojo tvarka, kad gyventojai pažymas apie gautas pajamas ir nuo jų sumokėtą pajamų mokestį galėjo išsiimti tik tiesiogiai kreipdamiesi į VMI arba siųsdami prašymą klasikiniu paštu. VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė - Šnirienė teigia, kad trečiasis - elektroninis būdas, kai prašymą galima pateikti per Mano VMI, - ypač pravers gyvenantiesiems užsienyje bei tiems gyventojams, kurie taupo savo laiką ir mėgsta tvarkyti dokumentus el. būdu.

„Nuo šiol jie prašymus dėl pažymos išdavimo jau gali teikti ir el. būdu, o jiems pageidaujant, pažymą per 5 darbo dienas nuo prašymo pateikimo išsiųsime paštu. Norėčiau akcentuoti, kad gyventojai būtų atidūs ir teisingai nurodytų adresą, kuriuo tikisi sulaukti pažymos", - sako S. Aliukonytė-Šnirienė.

VMI atkreipia dėmesį, kad pajamas deklaruoti privalantys gyventojai pažymą gaus tik tuomet, jei bus tinkamai pateikę metinę pajamų deklaraciją.

Minėtų pažymų gyventojams dažniausiai prisireikia norint pasinaudoti lengvatomis užsienyje, pavyzdžiui, tėvams mokant už vaikų mokslus kitose šalyse. Inspekcija kasmet vidutiniškai paruošia 4 tūkst. pažymų apie pajamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją