Ši nauja tvarka, kaip nurodoma ministerijos pranešime, leis užtikrinti, kad stichinių gamtos reiškinių metu virstantys miško medžiai nenutrauktų elektros oro linijų laidų – tai sumažins elektros tiekimo sutrikimų skaičių, ypač atokesnėse vietose gyvenantiems žmonėms.

„Siekiame užtikrinti patikimą ir stabilų elektros tiekimą gyventojams bet kokiomis sąlygomis. Tam ne tik paprastiname elektros oro linijų apsaugos zonos priežiūrą, bet ir planuojame kompleksiškai atnaujinti dažniausiai atsijungiančias elektros oro linijas bei įrengti elektros kabelių požemines linijas“, – sako energetikos ministras D. Kreivys.

Naujoji tvarka numato, kad elektros tinklams pavojų keliančiu medžiu nuo šiol bus laikomas net tik pažeistas miško medis, kuris auga elektros tinklų apsaugos zonoje, bet ir medis, kuris yra aukštesnis už atstumą nuo medžio iki elektros tinklų ir virsdamas gali pažeisti elektros oro liniją bei sutrikdyti tinklų veiklą. Naujai išaugę žėliniai, kurie gali sukelti pavojų ateityje bei elektros tinklų apsaugos zonoje esantys aukšti medžiai, kurie virsdami galėtų nutraukti elektros oro linijas, galės būti pašalinami.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)