Toks sprendimas priimtas po antradienį vykusio posėdžio. Estijos ekonomikos reikalų ministerija teigia, kad ji visada laikėsi principo remti projektą, kuriuo siūlomas greičiausias jo įgyvendinimo terminas ir konkurencingos dujų kainos. Apie tai informuoja "Reuters".

Abi bendrovės paskelbė toliau vykdysiančios projektą ir ieškosiančios alternatyvių sprendimų, praneša ERR radijo žinios.

"Europos Komisijos, Suomijos ministerijos ir SGD projekto atstovai susitiko Taline ir apsvarstė galimus projekto vykdymo variantus remiantis 2014 m. vasario Tarpusavio supratimo memorandumu, pagal kurį buvo numatyta sukurti bendrą "Alexela" ir "Gasum" įmonę bei statyti regioninį terminalą", - sakė Timo Tataras, šalies Ekonomikos ministerijos Energetikos departamento vadovas.

"Susitikime buvo nuspręsta, kad derybos dėl bendros įmonės iki šiol nedavė jokių rezultatų, ir mes nuo šiol vykdysime veiklą savarankiškai, statydami didelį terminalą vienoje ar kitoje pusėje", - sakė jis. Vieno SGD terminalo kaina gali siekti apie 500 mln. eurų (1,73 mlrd. Lt).

T. Tataro teigimu, vyriausybė visada laikėsi principo remti projektą, kuriuo siūlomas greičiausias įmanomas jo įgyvendinimo terminas ir konkurencingos dujų kainos ir kurio vykdytojai nebus priklausomi nuo tiekėjo, šiuo metu kontroliuojančio projektą. "Šia prasme mes toliau remsime projektą ir tikimės, kad regioninis terminalas bus pastatytas, ir kiek įmanoma greičiau", - sakė jis.

Paklaustas apie bendrą "Elering" ir "Tallinina Sadam" projektą, pagal kurį planuota statyti SGD terminalą Mugos uoste, jis atsakė, kad "Elering" pasitraukė iš projekto. "Mugos projekto autoriai teigia, kad šiuo metu jų visos pastangos sutelktos ties mažesnio terminalo, skirto laivų bunkeriams, statyba. Pasak jų, šis projektas galėtų būti finansuojamas per transporto fondus", - sakė T. Tataras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)