Anot ministro, praėjusią savaitę vykusiame susitikime su „Gazprom“ neformaliai nebuvo keliamas klausimas, kad Lietuva prašytų išimties ir nesiimtų atskyrinėti veiklų dujų sektoriuje, ką siūlo Europos Sąjungos veiklų atskyrimo direktyva.

„Buvo daugiau kalbama apie tai, kada tas paketas galėtų būti įgyvendintas ir ar galėtų būti koks pereinamas laikotarpis. Tai nėra atskirai Lietuvos klausimas, tai visų pirma Europos Komisijos, kuri prižiūri, kaip šalys laikosi direktyvos“, - sakė A. Sekmokas.

Primename, kad kovo 17 d. ministerija kreipėsi į teismą su ieškiniu prieš „Lietuvos dujas”, prašydama pradėti bendrovės ir jos valdymo organų veiklos tyrimą. Teismo mažasis „Lietuvos dujų” akcininkas prašo įvertinti, ar bendrovės valdybos pirmininkas Valerijų Golubevas ir valdybos narys Kirilas Seleznevas bei generalinis direktorius Viktoras Valentukevičius tinkamai atliko savo pareigas, taip pat įpareigoti „Lietuvos dujas“ pradėti derybas su „Gazprom“ dėl dujų kainų sumažinimo, gamtinių dujų tranzito į Kaliningrado sritį sąlygų bei atlikti kitus veiksmus, kuriais ateityje būtų užtikrinta, kad bendrovė realiai derybų būdu siektų palankiausių gamtinių dujų tiekimo ir tranzito kainų, teigiama ministerijos pranešime.

Lietuva valdo 17,7 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų, rusų „Gazprom” priklauso 37,06 proc. bendrovės akcijų, o vokiečių „E.ON Ruhrgas International“ - 38,9 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją