Kaip nurodo Generalinė prokuratūra, tyrimas pradėtas gavus informacijos, kad sostinės vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius paėmė kyšį. Kyšis buvo didesnis nei 32,5 tūkst. Lt.

Pradėtas tyrimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius dėl kyšininkavimo ir prekyba poveikiu.

„Turimais duomenimis, kyšis buvo priimtas pažadant paveikti vienos Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie priimtų palankų sprendimą organizuojamame 8 milijonų litų vertės darbų pirkimo viešajame konkurse”, nurodo prokuratūra.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenis, „Vilniaus vandenys“ šiuo metu vykdo kelis stambius viešuosius pirkimus. Vyksta bent trys vandens ir nuotekų tinklų statybos darbų konkursai. Visi jie finansuojami Europos Sąjungos lėšomis. Ar įtarimų šešėlis ant R. Adomavičiaus krito dėl vieno iš šių konkursų, kol kas nėra žinoma.

Turi teisinę neliečiamybę

R. Adomavičius turi teisinę neliečiamybę, kadangi yra Socialdemokratų partijos kandidatas į Seimą. Vicemeras socdemų sąraše įrašytas 48 numeriu ir kandidatuoja Lazdynų vienmandatėje apygardoje.

Prokuratūra nurodo, kad didesnis nei 250 MGL vertės kyšio priėmimas, o tai ir įvyko šiuo atveju, laikomas sunkiu nusikaltimu. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (293)