Kaip skelbiama bendrovės „Ignitis“ pranešime, prapūtimo procedūros numatomos 2 kartus per dieną, – pirmą kartą 6 val. ryto, antrą kartą 18 val. vakaro – ir bus vykdomos iki liepos mėnesio pabaigos. Toks laikas pasirinktas dėl saugumo tikslų, kad bandymų metu jėgainės katilų pastate būtų kuo mažesnis skaičius žmonių.

VKJ vadovas Mantas Burokas pažymi, kad šių bandymų tikslas – švarus garo vamzdynas tam, kad technologiniai įrenginiai, esantys sistemoje, veiktų sklandžiai ir gautų reikiamų parametrų garą technologiniams procesams vykdyti.

„Bandymų metu darbo valandomis iš jėgainės teritorijos sklis neįprasti garsai, kurie primins ypač garsų šniokštimą, taip pat bus matomi baltų dūmų ratilai. Jėgainės komanda atsiprašo už galimus nepatogumus ir kviečia gyventojus nesibaiminti, nes minėtus garsus ir baltus ratilus sukels per specialius įrenginius į atmosferą išmetamas vandens garas, atliekant jėgainės katilo ir aukšto slėgio garo vamzdynų bandymus.

Daug kartų mažesnė analogija būtų rytinės kavos virdulyje esančio vandens nuolatinis kaitinimas. Pilnai išbandžius ir prapūtus visą garo traktą, jėgainė į aplinką nebeskleis jokių neįprastų pašalinių garsų“, – procedūros metu numatomus neįprastus garsus ir vaizdus detalizavo M. Burokas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją