„Ką mes galime dabar padaryti? Turime planą-chuliganą. Pasiūlysiu baltarusiams sprendimą. Racionalų. Ne tokį, kuris sako: „Uždarykite“, – Kėdainiuose susitikime su gyventojais pareiškė prezidento posto siekiantis S. Skvernelis.

Portalui paprašius plačiau pakomentuoti situaciją, S. Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas sakė, kad premjeras papildomų komentarų neteiks. Esą tai bus padaryta vėliau.

Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys sakė, kad su juo S. Skvernelis savo planų dar neaptarė. Valdančiųjų „valstiečių“ frakcijai Seime priklausantis V. Poderys aiškino, kad Lietuvos pozicija dėl Astravo atominės elektrinės yra atspindėta įstatyme ir kol kas niekas nėra teikęs siūlymų jį keisti.

Komisijos narys, opozicinių liberalų atstovas Eugenijus Gentvilas linkęs S. Skvernelio pareiškimus sieti su artėjančiais rinkimais, bet kartu jam kyla klausimas, ar neplanuojama keisti dabartinės Lietuvos pozicijos dėl Astravo AE: „atsiranda klaustukų, ar nebus realizuoti tie dalykai per Vyriausybę. Kokie tie dalykai, nežinau, bet man aišku, kad jie lyg neatitiktų galiojančio įstatymo“.

BNS primena, kad Seimas 2017 metų birželį įstatymu įtvirtino, jog Astravo AE yra nesaugi ir kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui bei aplinkai ir visuomenės sveikatai. Šiuo teisės aktu siekta pagrįsti elektros importo ribojimus. Vyriausybė vėliau pritarė planui, kaip blokuoti Astravo AE gaminamos elektros importą.

Lietuva laikosi pozicijos, jog netoli nuo Vilniaus statoma Astravo jėgainė statoma nesaugiai, nesilaikant tarptautinių įsipareigojimų, tuo metu Minskas kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)