„VMU dalyvaus intervencijoje, jeigu reikės tiekti tiek biokurą, tieks tas bioatliekas, kurios lieka nuo miško kirtimo. Energetikos ministerija irgi pasiryžusi padėti rasti sprendimus, kaip būtų biokuro katilai pritaikyti žaliavos, likusios nuo miško kirtimo, deginimui“, - trečiadienį žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras taip pat sakė, kad Vyriausybė ieško ir kitų alternatyvių sprendimų, „kad nebūtų prielaidų biokuro ir šildymo kainoms kilti“, tačiau jie, pasak S. Skvernelio, bus pristatyti vėliau.

ELTA jau rašė, kad trečiadienį vykusiame Seimo Energetikos komisijos posėdyje Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pirmininkė Inga Žilienė sakė, jog šį rudenį biokuras ir gamtinės dujos bus trečdaliu brangesni nei praėjusių metų rudenį.

Biokuro brangimas gali maždaug iki 10 proc. pabranginti bendrą šilumos kainą.

VKEKK vadovės teigimu, komisijos galios stabdyti kainų augimą ribotos.

„Litbiomos“ prezidentas Virginijus Ramanauskas Eltai yra sakęs, kad pagrindinė biokuro kainų augimo priežastis yra labai pabrangusi žaliava, kuri sudaro apie 70 proc. biokuro savikainos.

Kaip Eltą patikino V. Ramanauskas, biokuro kainų didėjimas padidins galutinę šilumos kainą, tačiau vos 5-7 proc., nes biokuras sudaro tik penktadalį šilumos kainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)