Šią informaciją DELFI patvirtinęs „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas pripažino, kad skolos negrąžinamos kaip sutarta, todėl bendrovės teisininkai kreipėsi į Centrinę hipotekos įstaigą, kad ši surastų automobilio savininką.

„Jeigu jo taip neras, tada bus ieškoma per „Sodrą“, o jeigu ir taip nepavyks rasti, tada mūsų teisininkai šią informaciją paskelbs laikraštyje ir praėjus dvidešimt dienų po skelbimo turėsime skelbti varžytines“, – apie galimą automobilio ateitį kalbėjo R. Germanas.

Jo teigimu, šiuo metu kaip užstatas „Vilniaus energijos“ garaže yra tik šis automobilis, tačiau anksčiau turėti dar du, bet jų savininkai skolas grąžino, kaip buvo pažadėję.

„Tai yra kraštutinė priemonė (automobilio kaip užstato ėmimas – DELFI), kuri taikoma, kai yra didelė rizika, kad skolininkas nesumokės skolos. Su gyventojais tokios rizikos nėra, nes žmogus išsidėlioja skolas ir vis tiek gyvena tame bute, tačiau su įmonėmis yra labai didelė rizika“, – kalbėjo pašnekovas.

Visi „Vilniaus energijos“ klientai šiuo metu yra skolingi apie 80 mln. Lt. R. Germano teigimu, skolos smarkiai augti pradėjo praėjusią žiemą, o šiuo metu jų augimas yra stabilizavęsis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją