Apie tai trečiadienį diskutuota Seimo Aplinkos apsaugos komitete. Tačiau koks galėtų būti biržos modelis ir kaip vyktų prekyba, kol kas nėra galutinai apsispręsta.

„Dalyvaujantieji posėdyje norėtų matyti privalomąjį energijos išteklių pirkimą per biržą, o jei perki ne per biržą, tada pirkimo kaina turi būti mažesnė nei kaina biržoje“, - apie svarstytą įstatymo projektą kalbėjo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas.

Pasak jo, iš esmės kalba eina apie biokuro pardavimus per biržą, tačiau per ją galėtų būti pardavinėjami ir kiti atsinaujinantys ištekliai, tačiau įstatymo projektas dar yra tobulintinas.

„Biržos organizavimas paliekamas nustatyti taisyklėmis, o taisykles turės nustatys energetikos ministras, tačiau mes keliame klausimą, kad tai, kas bent jau turėtų būti tose taisyklėse numatyta turi būti sudėliota įstatyme“, - kuo tobulintinas įstatymas sako jis.

Šis įstatymas toliau bus svarstomas Seime. Įstatymo projektą parengė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją