„Galima dabar spekuliuoti visus blogiausius scenarijus, bet mes gi žinome, kad paprastai rinka tokiais atvejais ateina į pagalbą. Tai vienas dalykas. Antras dalykas, yra labai daug nesėkmingai supuolusių aplinkybių, dėl kurių tas kainų šuolis dabar yra toks didelis. Tai yra ir situacija Azijoje, ir situacija su neužpildytomis saugyklomis Europoje, vėlgi turbūt labiausiai dėl Azijoje išaugusios paklausos. Ir tam tikri Rusijos Federacijos sprendimai dėl tiekimo spotinėmis kainomis“, – ketvirtadienį atsakydama į žurnalistų klausimus Seime sakė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė mano, kad kainų situacija turėtų stabilizuotis, išaugus gamtinių dujų pasiūlai.

„Tai vis tiek atsiras papildomos pasiūlos rinkoje anksčiau ar vėliau ir tikrai tas spaudimas kainoms turėtų nuslūgti“, – tikino I. Šimonytė.

ELTA primena, kad energetikos ministras Dainius Kreivys trečiadienį sakė, jog elektros ir gamtinių dujų kainų kilimas bus suvaldytas kainas išdėstant per penkerius metus. Ministro teigimu, elektra ir gamtinės dujos vartotojams nebebrangs jų kainų augimui pasiekus tam tikrą ribą.

„Kainų šoko suvaldymui mes planuojame „nupjauti“ kainų kilimo piką, kad išdėstytumėme jį per ateinančius penkerius metus. Manome, kad šitas pikas yra laikinas, jis tikrai labai didelis ir jį būtina suvaldyti. Tiek su įmonėmis, tiek su reguliuotoju tie dalykai yra aptarti ir suderinti“, – spaudos konferencijoje po Vyriausybės posėdžio teigė D. Kreivys.

Anot ministro, kitą savaitę tam reikalingi įstatymų projektai bus svarstomi Vyriausybėje, o dar po savaitės – Seime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)