„Norint tiksliai išrašyti sąskaitas už šilumą kiekvienam butui, reikia visuose daugiabučiuose namuose įrengti nuotolines nuskaitymo sistemas pastatų įvaduose įrengtų šilumos apskaitos prietaisų, ir to pastato kiekvieno buto karšto vandens apskaitos prietaiso, kurie vienu metu nuskaitytų parodymus visų šitų apskaitos prietaisų vienu metu. Kad tai padarytume, reikia investuoti šių sistemų įrengimui“, -  DELFI konferencijoje su skaitytojais antradienį sakė V. Stasiūnas.

Anot jo, nuskaitymo datą lemia tai, kad šiuo metu reikia fiksuoti darbuotojams fiziškai, apvaikštant visus namus.

„Dabar nuskaitymo datą lemia tai, jog rankiniu būdu reikia fiziškai apvažiuoti visus namus, susiderinti su namų savininkais, kad jie įleistų, ir kartu „nuimti“ rankiniu būdu parodymus. O didžiuosiuose miestuose tai yra didelė problema, ją reikia spręsti“, - sakė V. Stasiūnas.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija patvirtino, jog šilumos skaitiklių rodmenys nurašomi skirtingu metu ne tik Vilniuje, bet visuose Lietuvos miestuose.

Anot V. Stasiūno, „Vilniaus energija“, „Kauno energija“, „Panevėžio energija“, „Litesko“ ir kitos šilumos tiekimo įmonės yra įdiegusios ES valstybėse plačiai naudojamas modernias sistemas, kurios leidžia fiksuoti skaitiklių rodmenis tą pačią minutę visame mieste.

DELFI primena, kad didžiojoje daugumoje Vilniaus daugiabučių šilumos skaitiklių rodmenys už lapkričio mėnesį surinkti praėjus 33 dienoms nuo ankstesnio rodmenų nurašymo. Didžiojoje dalyje šių namų spalis buvo „sutrumpintas“ iki 28-29 dienų. Didlaukio g. 86 net 37 dienas apėmė sąskaita už lapkritį. Tiesa, spalį šilumos skaitiklių duomenys šiame name, kur rodmenis taip pat surenka „Vilniaus energija“, sąskaita išrašyta tik už 24 dienas.

Panaši situacija ir Vokiečių gatvės 15-ame name. Čia lapkritis šilumos sąskaitose tetruko 21 dieną, bet sąskaita už gruodį apima jau 37 šildymo sezono dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)