„Lietuvos teisinė sistema garantuoja, kad sustabdyti ar apriboti vartotojų aprūpinimą energija įmanoma tik Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka įvedus ekstremalią energetikos padėtį“, - teigė LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas

Šilumos tiekėjai turi teisę vartotojams, išskyrus daugiabučių namų gyventojus, nustatytu laiku neatsiskaičiusiems už šilumą, laikinai sustabdyti šilumos ir karšto vandens pristatymą. „Šia teise įmonės naudojasi tik išimtiniais atvejais. Maža to, ši priemonė taikoma tik pavieniams, piktybiniams skolininkams, o ne ištisoms gyvenvietėms ar miestams“, - sakė V. Stasiūnas.

Tuo tarpu įsiskolinusiems daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkams, net piktybiniams skolininkams, įstatymuose numatoma galimybė sustabdyti tik karšto vandens tiekimą.

Anot V. Stasiūno, laikinai atskiriems gyventojams šilumos tiekimas gali būti sustabdytas dėl technologinių sutrikimų šilumos tiekimo sistemose. „Tiekimas gali būti stabdomas tik tuomet, jei Valstybinė energetikos inspekcija prie Energetikos ministerijos nustato įrenginių trūkumus, dėl kurių gresia avarija ar kyla pavojus žmonių gyvybei, saugumui“, - sakė V. Stasiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją